Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Αποκλεισμός Νεολαίας Οικολόγων από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Στροβόλου

Επίτροπο Διοικήσεως
Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως
Λευκωσία

1η Αυγούστου 2007

Με απόφαση της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Στροβόλου, το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε κατά πλειοψηφία τη σύνθεση της 9μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Στροβόλου, αφήνοντας εκτός επιτροπής τον εκπρόσωπο της Νεολαίας Οικολόγων ενώ την ίδια στιγμή εκπροσωπούνται σε αυτή, όλες οι υπόλοιπες κομματικές νεολαίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αντί της Νεολαίας Οικολόγων, αποφασίσθηκε η συμμετοχή στην Εκτελεστική Επιτροπή, συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΕΟ, ΣΕΚ), το αθλητικό τμήμα εμπορικής τράπεζας (ΣΠΕ Στροβόλου) κοκ.

Κατά την άποψη μου, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε παράτυπα και με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό της Νεολαίας Οικολόγων από την εν λόγω επιτροπή. Ταυτόχρονα, με τη συμπερίληψη των πιο πάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα Συμβούλιο Νεολαίας, επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος της Επιτροπής από τα μεγάλα κόμματα.

Επισυνάπτω απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίας υπ’ αρ. 435 του Δημοτικού Συμβουλίου με τις θέσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων Δημοτικών Ομάδων και τα δικαιολογητικά με τα οποία αντέταξαν στις δικές μας αντιδράσεις.

Πιστεύω πως οι όποιες ατέλειες ή ελλείψεις στο καταστατικό του εν λόγω οργανισμού δε μπορούν να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό μιας οργάνωσης που εκπροσωπεί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, με συμμετοχή στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία, τέλος, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για συμμετοχή της στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: