Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα μετά τη λειτουργία του νέου δημοτικού σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης»

13 Σεπτεμβρίου 2007

Παρακαλώ όπως εξετασθεί από την ανάλογη υπηρεσία του Δήμου Στροβόλου το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που προέκυψε με τη λειτουργία του νέου δημοτικού σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης».

1. Διαφάνηκε η άμεση ανάγκη δημιουργίας και δεύτερης διάβασης πεζών μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου, επί της οδού Δεληγιάννη λόγω της πολύ αυξημένης κίνησης αυτοκινήτων.
2. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης (πρωί και μεσημέρι) επί της οδού Περικλέους στη συμβολή της με την οδό Πειραιώς. Ο αριθμός των οχημάτων που οδεύουν από την οδό Περικλέους προς την οδό Πειραιώς είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια ουρά αυτοκινήτων που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηϊωσήφ. Παρακαλώ να διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας δεύτερης γραμμής κυκλοφορίας για στροφή δεξιά.
3. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στη συμβολή της οδού Περικλέους με τη Λεωφόρο Στροβόλου, όπου ο αριθμός των οχημάτων που οδεύουν από την οδό Περικλέους προς την Λεωφ. Στροβόλου είναι επίσης πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων. Παρακαλώ να διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας δεύτερης γραμμής κυκλοφορίας για στροφή δεξιά.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε άμεσα το θέμα και έχω την απάντηση σας το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: